Siirry sisältöön

Yhteistyömallit

Jussi Eiramon säätiö sr säätiö tekee sääntöjensä mukaista ja tavoitteellista työtä tarkoituksenaan tukea, edistää ja kehittää kansainvälistä ja kotimaista matkailuelinkeinon tutkimusta, koulutusta ja harjoittamista; sekä tukeakseen ja vaaliakseen sivistys- ja kulttuurialojen elinvoimaa, etenkin taidetta, käsityötä ja urheilua, tuottaakseen toimiensa avulla hyvinvointia ja koulutusta maailman lapsille ja nuorille, sekä lisätäkseen Lapin ja muun suomalaisen kulttuurin tuntemusta ja arvostusta.

Kaikessa toiminnassa edistetään avoimuutta ja kestävää kehitystä

Säätiön tehtävänä on tarkoitustaan toteuttaessaan mm. antaa rahoitusta ja palkintoja

  • matkailu-, sivistys-, kulttuuri- ja käsityöalojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille alan kehittämiseen suuntautuneille tutkijoille ja opiskelijoille sekä harrastajille, matkailuelinkeinotoiminnalle ja sitä harjoittaville henkilöille sekä yhteisöille, sekä muihinkin tarkoituksiin ja kohteisiin, jotka kestävällä tavalla tukevat säätiön tarkoitusperiä,
  • järjestää matkailualan opiskelijoille harjoittelupaikkoja Suomessa ja ulkomailla,
  • tukea muullakin tavalla kulttuurin, etenkin taiteen ja käsityön alojen harrastus- ja yritystoimintaa

Tuen saaja voi olla myös yliopisto tai muu oppilaitos;

Säätiön yhteistyömallit ja rahoituksen jako noudattavat selkeitä ja yksinkertaisia periaatteita. Apurahan saajan on täytettävä hankkeen sisältöä, kestoa ja kohderyhmää koskevat kriteerit.

Aloite rahoituksen myöntämiseen voi tulla suoraan apurahan hakijalta, oppi- tai tutkimuslaitokselta tai säätiön itsensä taholta.

Säätiö antaa paljon vastuuta yhteistyökumppaneilleen, pitäen kuitenkin päätöksenteon kaikissa tilanteissa säätiön hallituksella.

Rahoituksen hankekohtainen euromäärä ja lukumäärä hanketta kohti voi vaihdella tarpeen mukaan.

Säätiön tavoite on olla vaikuttava em. alojen tutkimustyön mahdollistaja sekä yksin, että mahdollisesti yhteistyössä muiden rahoituksen myöntäjien kanssa.
Tieteen ja koulutuksen aloilla pääyhteistyökumppaneita ovat Lapin yliopisto ja Lapissa toimivat muut korkeakoulut ja oppilaitokset.

Säätiö suhtautuu myönteisesti säätiöiden yhteisiin rahoitushankkeisiin.

Rahoituksen hakeminen

Rahoituksen hakija luo ja toimittaa hakemuksen säätiön sähköisessä apurahahakemusportaalissa. Hakuaika on pääsääntöisesti lokakuu ja säätiön hallitus päättää hakemuksista saman vuoden joulukuussa.

Hakemukseen tulee liittää:

  • Projektisuunnitelma
  • Yhteistyö- ja/tai rahoitusmalli
  • Budjetti kuluerittelyineen
  • Tiedot mahdollisista muista samaan hankkeeseen saaduista rahoituksista ja jätetyistä hakemuksista
  • Hakijan ansioluettelo ja tutkintotodistukset

Säätiön hallitus kokoontuu n. 4-6 kertaa vuodessa. Jokaisessa kokouksessa on mahdollista käsitellä apurahahakemuksia ja päättää niistä.

Hallitus voi tehdä rahoituspäätöksiä muutenkin kuin lokakuussa saapuneiden hakemusten perusteella.

Myönnettävän apurahan suuruus ja käyttötarkoitus määräytyvät säätiön sääntöjen, rahoitusstrategian ja taloussuunnittelun sekä hankkeen työskentelymallin ja sisällön mukaan.

Rahoitusta saaneen tulee toimittaa säätiölle tarkka ja selkeä erittely apurahan toteutuneesta käytöstä.

Apurahojen hakuprosessiin liittyvissä asioissa pyydämme olemaan yhteydessä säätiöön  sähköpostitse: info@jussieiramonsaatio.fi

Rahoituksen myöntäminen

A. Rahoituksen kuten apurahan myöntäminen edellyttää, että hakija sitoutuu Jussi Eiramon säätiö sr;n rahoitusstrategian ja rahoituksen myöntämisen ehtoihin:

Rahoituksen saaja:

a. Raportoi saamansa rahoituksen käytöstä ja hankkeen etenemisestä mahdollisesti sovituin väliajoin hankkeen aikana  toimittamalla kuluseurantaraportteja, sekä tekemällä hankkeen päätyttyä säätiölle hankkeen loppuraportin.

b. Mainitsee Jussi Eiramon säätiö sr:n viestiessään hankkeesta, johon on saanut säätiön rahoitusta. Viestintä voi tapahtua julkisena tai sidosryhmä- tai asiantuntijaviestintänä perinteisillä viestintätavoilla ja sosiaalisessa mediassa.

c. On tutkimushankkeen tutkija, väitöskirjan tai vastaavan työn, teoksen, suunnitelman tms. tekijä yksinään tai yhdessä mainitsemansa muun kanssa.

d. On tutkimustyössään varhaisemmassa vaiheessa kuin tutkimuksen puolivälissä.

e. Aloittaa rahoituksen käytön viimeistään myöntämisvuotta seuraavan vuoden aikana.

f. Rahoituksen saajan opintojen perustutkinnon on oltava valmis ennen apurahatyöskentelyn aloittamisesta. Työskentelyn aloittamisesta on ilmoitettava säätiölle hyvissä ajoin, viimeistään 1 kk etukäteen.

 

B. Rahoitus on henkilökohtainen apuraha ensisijaisesti haettuun tutkimukseen ja se voi sisältää myöntöpäätöksessä mainitun kuluosuuden.

C. Myöntämisen kriteerinä voi olla myös hankkeen yhteiskunnallinen vaikuttavuus, vastuullisuus,  vastuullinen ja kestävä toteutus sekä kansainvälisyyden ja avoimuuden edistäminen sekä hankkeen ja siihen liittyvän työn kotimaisuus.

Päätöksessä otetaan huomioon apurahan hakijan oma näkemys hankkeen vastuullisuudesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta.

D. Henkilökohtaisen rahoituksen enimmäismäärä on vuoden 2024 haussa tuloverolain 82 §:n 2 mom:ssa tarkoitetuin tavoin sama kuin valtion apurahan vuotuinen määrä (vuonna 2024 26.269,46 €). Lisäksi hakemukseen voi sisällyttää perustellut tutkimus- ja matkakulut.

Väitöskirjahankkeiden viimeistelyä ei tueta eikä rahoiteta.

E. Apuraha on käytettävä suomalaisessa tutkimuslaitoksessa tai -ympäristössä

Säätiön hallituksen päättäessä rahoituksen saajista on sillä käytettävissään asianomaisen alan asiantuntija tai asiantuntijoita.

Rahoituspäätöksistä ilmoitetaan hakijoille pääsääntöisesti sähköpostitse. Päätöstä ei perustella.

Hakuprosessiin liittyvissä asioissa pyydämme olemaan yhteydessä säätiöön sähköpostitse: info@jussieiramonsaatio.fi